21.08.2003 - Trepca.net

Toena boton atlasin evropian


   

21 gusht 2003 / Çerçiz LOLOÇI

Ne serine e botimeve te Atlaseve te ndryshem, Shtepia Botuese "Toena" sapo ka hedhur ne qarkullim, per here te pare ne gjuhen shqipe "Atlasin Rrugor EVROPA 2003-2004". Atlasi eshte nje bashkebotim (koedicion) me Institutin Gjeografik DeAgostini ne Itali, nga me te njohurit ne bote ne fushen e botimeve hartografike. Ne te 280 faqet e Atlasit me ngjyra, ne 206 prej tyre eshte pasqyruar e plote hartografia e rrjetit rrugor te Evropes e detajuar, ne shkallen 1:800.000, ndersa ne 4 faqe jepet hartografia ne shkallen 1:8.000.000.

Ne Atlas gjithashtu jane perfshire:

- pasqyrimi i 17 zonave urbane,

- 13 plane te qyteteve me kryesore te Evropes,

- jane pasqyruar 44 vende, perfshi Evropen Lindore,

- Jepen distancat ne kilometra, vendkalimet e ndryshme, pikat e sherbimit ne autostrade,

- Jepen shenjat automobilistike e telefonat e nevojshmem,

- Eshte i pasur me informacion turistik e rrugetpanoramike,

- Eshte i pajisur me treguesin (index-in) e emrave.

Te dhenat dhe spjegimet e duhura jane dhene ne 5 gjuhe (Shqip, anglisht, italisht, frengjisht, gjermanisht), gje qe e ben lehtesisht te  perdorshem nga kushdo.

Botimi i ketij Atlasi do te jete nje ndihme e madhe per te gjithe ata qe udhetojne ne Shqiperi, Ballkan e Evrope; per studentet e fakultetit te gjeografise dhe nxenesit e shkollave te mesme, per institutetet dhe institucionet qe merren me rruget dhe hartografione, per institucionet e ndryshme, si dhe per kedo qe eshte i apasionuar per hartografine. "Atlasi rrugor EVROPA 2003-2004", qe sapo eshte hedhur ne qarkullim, do

ta kishte vendin ne çdo makine qe leviz. Ne serine e Atlaseve qe po boton Shtepia Botuese "Toena", pas botimit te Atlasit Rrugor te Evropes dhe Atlasit te Pergjithshem te Zoologjise, se shpejti do te jepen per perdoruesin shqiptar edhe:

- Atlas i Pergjithshem i Botanikes;

- Atlas Gjeografik DeAgostini;

- Atlasi i Pergjithshem i kafsheve.

 


Copyrightİ2000-2003 Trepca.net - Të gjitha të  drejtat e rezervuara.